Nyheter/Reportage

SAS återvänder

För tio år sedan gick sista flighten från Örnsköldsvik till Stockholm. Den 9 april nästa år blir det åter möjligt att flyga med SAS, då man återupptar flygtrafiken.

SAS kommer att flyga ett tvåmotorigt turbopropflygplan, ATR 72-600, med 70 stolar fyra gånger dagligen måndag till fredag och några avgångar även lördag/söndag mellan Ö-vik och huvudstaden. Med NextJet, som även trafikerar linjen, så blir det många avgångar dagligen.

– Vi vet ju om att vi har en enorm överströmning till Umeå och vår lokala flygplats är nödvändig för industrin och för framtida utveckling, vi har många viktiga exportföretag och det är mycket som rör sig vad gäller affärer kopplat till resande. Ska vi vara med och utvecklas så måste vi även utveckla flygplatsen och vi är mycket glada över att vi får flygbolag som ser potentialen här. Dessutom är flyget oerhört viktigt för en växande turistnäring. Frågan man måste ställa sig framöver är; varför åka upp till Umeå när jag kan åka från Ö-vik, konstaterar en optimistisk Robert Gyllroth, chef på Örnsköldsviks flygplats.



 

Publicerat