Föreningsliv

Adventsträff med Tvillingsta koloniförenings odlare

Tvillingsta koloniförening hade sin 5:e adventsträff nyligen.

Snön lyste vit på taken och den granna granen stod ståtlig på Torget, när Tvillingsta koloniförenings odlare samlades hos Studiefrämjandet för sin Adventsträff. Det var julstämning ute på stan. När borden dukats och vår egen lilla granrisdoftande Julbock stod där vaktande våra julklappspaket, blev stämningen mysig även inomhus.

Trädgårdscirkeln ordnade denna träff i samarbete med styrelsen för femte året i rad, som ser ut att bli en populär årlig tradition. Det var dags för den sedvanliga glöggen, efter en inledande vers om ”Vintervila”. Alla verser ur dikten ”Tomten” läste Anja utantill med perfekt frasering och stor inlevelse, som en fin inledning till kaffet med saffransbröd och pepparkakor. Anita F. läste därefter ett par intressanta och humoristiska julberättelser.

Då och då avbröts de livliga samtalen med några roliga historier upplästa av Ingrid K. och Vivan, som tillsammans med en rad julsånger muntrade upp den redan goda stämningen. Vi sjöng alla de 10 julsångerna ur vårt sånghäfte, då det inte var något fel på sångarglädjen. När Rakel ledde ”Julklappsleken”, där tärningen avgjorde vilka som får med sig julklappar hem eller inte, blev vi påminda om att vi har barnasinnet kvar.

De pengar som blev över av vår budget skickar vi till Operation Smile, som hjälp för barn med läpp-, käk- och gomspalt över hela världen. Belåtna och glada vandrade vi, med eller utan julklapp, slutligen hemåt i ett landskap i vit vinterskrud. Julklapparna var ju inte det viktigaste trots allt, då det är den fina gemenskapen som var mest betydelsefull under en träff, som gav oss tillfälle att umgås med varandra även denna tid på året. Vår lilla ”Julbock” står nu där ute och vaktar på kollot, i väntan på att vi återses vid vårarbetsträffen i maj inför en ny odlingssäsong 2018.         

 Av Anders Edlund                                                                                       

Publicerat