Läs 7an här!
På gång
För fjärde gången arrangerar Örnsköldsviks Bluessällskap publiksuccén Bakgårdsblues och årets program 15 juni bjuder bland annat på ett dream team, ett rent kvinnligt band och en sångare från Göteborg med rötterna här i Örnsköldsvik.
KULTUR & NÖJE
Örnsköldsvik har fått ett kulturhus och det står – i Husum. På Husumgården vill en helt ny styrelse skapa en mötesplats för alla och en scen värdig större produktioner.
SAMHÄLLE
Översvämningar, elbrist eller krig – vad är egentligen bygdens roll i tider av kris? Ett nytt projekt ska ge Örnsköldsviks bygder insikt.
Utbildning
Rikard Gustavsson och Erik Mattson från El- och energiprogrammet vid Örnsköldsviks gymnasium ska tävla i årets Yrkes-SM som går av stapeln i Karlstad 23-25 april. De ställer sig nu till skaran med yrkesskickliga ungdomar som ska göra upp om att bli svenska mästare i sina yrkesgrenar i den nationella tävlingen, som senast 2022 lockade över 20 000 besökare.

Majblomman
MUSIK
Albumaktuella Smash Into Pieces slutade trea i Melodifestivalen med ”Heroes Are Calling”. Fredag 19 april kommer de till Bruksgården för två konserter – en med titeln ”Smash For Kids”.
MUSIK
Författaren Bodil Jönsson gästar Nordiska Blåsarkvintetten för två konserter i ett omväxlande program. Fredag 19 april kommer de till Nolan.