Du är här

2017-12-01 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Slaget om Västernorrland" ikväll

"Det är ett härligt tryck på läktarna i de här matcherna och jag är övertygad om att det här blir en härlig batalj", kommenterar huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.

Efter senaste vinsten:
– Vi är nöjda med att vi gör sju mål framåt och det är nyttigt för laget att producera framåt. Det är bra för självförtroende och ett kvitto på att vi jobbar rätt när den utdelningen också kommer, sammanfattar Hans Särkijärvi till Modo Channel och fortsätter:

– Den första perioden är vi lite tveksamma i, men utifrån det var det sen skönt att få en hemmamatch med seger där vi gör de enkla sakerna för att göra mål. Vi tar puckarna mot mål, skapar många bra avslut och gör dessutom ett par mål i powerplay. Vi behöver bli rakare och tydligare i vårt anfallsspel.

Nu väntar säsongens andra möte mot Timrå IK som toppar tabellen med 42 inspelade poäng.
– Jag minns att vi senast gjorde en bra match där vi skapade bra målchanser både åt oss själva men tyvärr även åt Timrå. Vi gav dem för många målchanser som de nyttjade väl i den matchen och det gäller att vi håller bytena korta och fokuserar på våra nycklar i matchen för att kunna göra en bättre prestation den här gången, berättar Särkijärvi till Modo Channel och avslutar:

– Vi har pratat om utmaningar sedan tidigare och det här blir en riktigt tuff utmaning där vi möter ett hårt jobbande lag som har ett starkt försvarsspel, det blir någonting att bita i. De har även några väldigt skickliga spelare men är kompletta som lag

Magnus Häggström drabbades av en hjärnskakning i den senaste matchen och ska inleda rehabilitering enligt den så kallade hjärntrappan. I övrigt saknas Tommy Enström och Erik Hanses där laget tas ut på matchdagen.
 

Dela med dig av denna artikel på: