Musik

Perrelli fixar adventsstämning

Lika säkert som det varje år blir advent – lika säkert är det att kören Nota Bene arrangerar konserterna ”Stämning i Advent” i Pingstkyrkan. Söndag 3 december ges dubbla konserter med årets gästsolist Charlotte Perrelli.

Nota Bene fyller 70 år nästa år som kör och sedan 1991 har de årligen arrangerat konserter i samarbete med kända artister på första advent. Någon närmare presentation behöver årets gästartist knappast – Charlotte Perrelli, vinnare av Eurovision Song Contest 1999 med bidraget ”Take me to your heaven”.
När Perrelli sjunger med Nota Bene i Pingstkyrkan handlar det snarare om att ta publiken lite närmare jul, det är ju adventsstämning i fokus under dessa konserter – som brukar bli utsålda.

Som framkommit i media den senaste tiden har Charlotte tvingats tacka nej till den planerade musikalen ”Pippin” på Malmö Opera. Det är polyper på stämbanden som gör att hon inte kan genomföra tuffa repetitioner och föreställningar varje dag. Men vi kan lugna ö-viksborna och alla andra som köpt biljetter till Stämning i Advent, Charlotte kommer och sjunger med Nota Bene imorgon söndag.  
– Vi kan se fram emot en stämningsfull kväll med två konserter i en nära nog fullsatt Pingstkyrka. Det finns faktiskt ännu möjligheter att komma över biljetter för den intresserade, säger Jan Lindstedt i Nota Bene.

 

Publicerat