Du är här

2017-12-02 - Teater
Foto: Jeanette Andersson

Emtenäs och Sundström vill rädda världen

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är ute på en grön och yvig Riksteaterturné där de undersöker välkända platser och gömda smultronställen runt om i landet. Ikväll, lördag 2 december klockan 19.00, mellanlandar de på Folkan Teater med sin föreställning ”Vi som bor här”.

Martin Emtenäs är för de flesta mest känd som programledare för ”Mitt i naturen” i SVT. I år ledde han också dokusåpan ”Det stora fågeläventyret”. Stefan Sundström är den trefaldigt Grammis- belönade trubaduren som även förärats med Stockholms stads Bellmanpris, Fred Åkerström-stipendiet, Cornelis Vreeswijk-stipendiet och inte mindre än tre olika Evert Taube-stipendier.

Här möts de och ställer de stora och mörka frågorna som rör människans relation till naturen. Med stor erfaren- het av svensk natur och passion för växter och djur undersöker Martin Emtenäs det unika med publikens lokala plats medan Stefan Sundström väver in specialskriven musik. 

– Martin och jag har mötts i olika sammanhang, vi har båda ett natur- intresse och kemi har uppstått. Sen kom Riksteatern med idén om att vi skulle försöka dra ner hela universum rakt ner i Storuman liksom. Bra, sa vi! Nu hoppas vi på att ge publiken en tändande gnista till klimataktion. En gnista som kan handla om att odla i sin trädgård, i rabatten utanför hyreshuset eller att sätta upp solceller. Turnén blir helt enkelt ett sista försök att rädda världen, säger Stefan Sundström i ett pressmeddelande.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: