Du är här

2017-11-28 - Modo Hockey
Sidney Morin. Foto: Håkan Nordström

Morin siktar på OS

Modo Hockeys succéback Sidney Morin har blivit uttagen för träningsmatcher i det amerikanska landslaget som just nu befinner sig i Florida för att förbereder sig för de Olympiska spelen.
– Fantastiskt roligt och välförtjänt att hon får chansen att representera sitt land efter den här säsongsinledningen i Modo Hockey", kommenterar huvudtränaren Björn Edlund.

Sidney Morin ansluter till landslagssamling med USA Hockey för spel under fyra matcher i december. Dessa matcher är uttagningsmatcher inför de Olympiska spelen i februari.
– Hon har förtjänat den här möjligheten genom sitt spel under inledningen av säsongen där hon även visat upp fantastiska ledaregenskaper både på och utanför isen. Den första känslan när kontakt togs var enbart glädje och vi i Modo Hockey är stolta över att hennes arbete i föreningen har burit frukt, kommenterar Modo Hockeys dams Björn Edlund och fortsätter:
– Som sportsligt ansvarig är det ett av de bästa kvittorna vi kan få som förening, men som tränare och med kortsiktigt fokus på SDHL är det bara att konstatera att vi tvingas klara oss utan en av våra bästa backar under minst fyra matcher.

Sidney Morin har efter gårdagens match lämnat Örnsköldsvik och Sverige och ansluter till USA:s landslagssamling måndag kväll, svensk tid. Om Morin blir uttagen till OS återansluter hon till Modo Hockey först efter februari månad.

– Hela laget och föreningen står bakom henne till hundra procent och önskar henne all lycka till i jakten på en plats i OS-truppen, avslutar Edlund på Modos hemsida.

Dela med dig av denna artikel på: