Nyheter/Reportage

"Äntligen har vi en snygg och rejäl entré"

Ny tillgänglighetsanpassad entré till Örnsköldsviks kyrka invigs första advent.

– Jag är stolt och glad att Svenska kyrkan Örnsköldsvik satsar på att göra kyrkan tillgänglig och öppen för alla. Äntligen har vi en snygg och rejäl entré värdig en stadskyrka, säger kyrkoherde Marie Edström och tillägger:
–Tidigare har rullstolls- och barnvagnsburna kunnat använda den personalentré som finns i markplan och som innebär att man kliver rakt in i koret. Den ingången är inte tillräckligt bred för exempelvis en permobil. Dessutom ska ingen behöva känna att man måste komma in via en alternativ entré. Alla kyrkobesökare ska självklart och enkelt kunna komma in i kyrkan via vapenhuset och kapprummet.

Under sommaren och hösten har västra entrén till Örnsköldsviks kyrka genomgått stor renovering och tillgänglighetsanpassning. Efter byggantikvariskt godkännande har renoveringen genomförts enligt arkitekten Birgitta Larssons ritningar, av Bredbyns Schakt AB.
Entrén har byggts ut och försetts med en ramp i granit med belysning och värmeslingor. Automatiska dörröppnare har installerats.
I gudstjänsten på 1 advent, 3 dec kl 11.00 invigs den nya entrén. Välkomna!

 

Publicerat