Du är här

2017-11-29 - Näringsliv

Vintermarknad i ny kostym

Kommande helg fylls Stora Torget av alltifrån mat och hantverk till utställningsbilar. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Örnsköldsviks vintermarknad.

Nytt för i år är att vintermarknaden arrangeras av eventbolaget Karlsson & Norberg, duon bakom bland annat Öviksmässan och Rock on the Docks. De har tagit över stafettpinnen - eller åtminstone lånat den - från Cesam; centrum i samverkan.
- Vi var på möte med Cesam om något helt annat, berättar Per Karlsson. Då kom vi in på det att de skulle få svårt att mäkta med att arrangera vintermarknaden i år, och vi kände väl att vi kunde prova.
Arrangemanget skiljer sig från det mesta andra som bolaget tagit sig an genom åren.
- Det närmaste vi kommit är nog Öviksmässan, men det är inte heller särskilt nära. Här på vintermarknaden har vi ju ingen särskild målgrupp, ingen entré, bara utställare och knallar på ett torg under en riktigt bra helg.
Besökarna kommer att kunna fynda såväl hantverk och kläder som munkar, mat och dryck. Bland dem som anmält sig finns också många idrottsföreningar.
- Det blir en salig blandning, och vi tar det lite längre än en vanlig marknad i och med att vi också har en bilfirma på plats.
Per Karlsson räknar med att knyta till sig uppemot 40 utställare, och än är det inte för sent att boka in sig.
- Alla som vill ställa ut är välkomna, säger han. Vi har platser kvar och torget är stort. Det kommer att vara mycket folk på stan som förhoppningsvis lockas av mysig stämning och chansen att göra ett eller annat klipp.

Vad: Örnsköldsviks Vintermarknad
Var: Stora Torget i Örnsköldsvik
När: 10.00-18.00 på lördag 2 december och söndag 3 december.

Dela med dig av denna artikel på: