Nyheter/Reportage

Positiva Karin tar priset

Årets pristagare i frackakademiens nyväckta positivitetspris heter Karin Westin, Bjästa.
– Tusen tack, jag visste inte om att det priset fanns, säger en överraskad pristagare.
I morgon tar hon emot diplom och applåder under Handelsgalan.

Frackakademien är ordenssällskapet i Örnsköldsvik som anser att man med fördel kan vara högtidsklädd, det vill säga i frack, vid betydligt fler tillfällen än under sin egen vigsel med tillhörande bröllop. Akademien verkar för att med positivitet och kreativitet bidra till lokal utveckling och har av den anledningen, sedan några år tillbaka, instiftat positivitetspriset.
– Tyvärr har det legat nere en tid, men nu har vi fått ny fart och det är roligt att vi kan dela ut priset i samband med Handelsgalan på lördag, säger Arne Nordlund, en av 18 ledamöter i Frackakademien.

Karin Westin är egenföretagaren som drev Blommor & Ting i tolv år innan hon klev över till grossistbranschen. Numera driver hon Mitt & Ditt underbra liv AB som för blomsteraffärer i Sverige och Finland designar och tillverkar heminredning med tillbehör. Hon beskrivs som en skicklig och framgångsrik entreprenör och som en mycket omtänksam människa som alltid lyfter fram det positiva och ofta sprider glädje och värme omkring sig.
– Därför är hon en mycket värdig pristagare, säger Leif Ahnlund som tillsammans med Arne Nordlund representerade Frack-akademien när Karin Westin överraskades.
Positivitetspriset delar Frackakademien ut under morgondagens handelsgala på Brux i samarbete med Tidningen 7 och MittMedia. Pristagarens positiva och varma attityd tror hon sig ha ärvt av sina föräldrar och inte minst sin far; inte obekante Bosse ”Betong” Westin.
– Nu måste jag smälta det här. Jag kan inte säga annat än; tack så jättemycket.

Juryns motivering
”Karin Westin har med stor målmedvetenhet och framgång i en redan väletablerad marknad lyckas bli en företagare att räkna med. Hon är genuin, varm, orädd och positiv. Genom hennes imponerande tillväxtresa ger hon oss känslan att; the sky is the limit.”

Kriterier
Till mottagare av Frackakademiens positivitetspris väljs en person, ett företag eller en förening inom Örnsköldsviks kommun. Priset tilldelas den eller de som under året visat sin förmåga att vara extra kreativ och företagsam samt med sin positivitet och inspiration varit en förebild för andra.

Publicerat