Musik

Dubbla konserter med GES på Skule Naturscen

Biljettförsäljningen till GES lördag 11 augusti går riktigt bra och nu har arrangören beslutat om att lägga in ytterligare en speldag söndag 12 augusti.

”Det gick för fort och det var för kul”. Så sammanfattar Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt de sex kvällarna i Borgholms slottsruin i somras, då trion för första gången på 14 år spelade tillsammans igen.

När sommaren övergick till höst träffades de en kväll och åt middag och då lät det ungefär så här:
”Vad fort det gick”, sa Orup och de andra nickade.
”Vad kul det var”, sa Anders och alla runt bordet höll med.
”Vi kanske kan göra det igen någon dag”, sa Niklas – och ingen sa emot.

Så nästa sommar ger sig GES ut på turné till 18 utvalda spelplatser. Allt startar i Dalhalla 11 juli och en månad senare – lördag 11 augusti – står den folkkära trion alltså på Skule Naturscen.
– Jättekul att vi får se de här stjärnorna på Skule Naturscen i sommar, och så roligt att biljettförsäljningen har gått så bra att vi kan lägga in en extra konsert. De här tre artisterna har en enorm låtskatt att gräva ur tillsammans så det blir garanterat riktigt härliga kvällar. Det känns också skönt att vi har klart med två riktigt stora artister i sommar, både GES och Lars Winnerbäck. Biljetter till dessa evenemang kan ju vara en bra julklapp, säger arrangören Fredric Wedin.

I ett pressmeddelande berättar GES att allt handlar om lust – lusten att spela och sjunga tillsammans; lusten att plocka fram de där låtarna som bara ligger och väntar och ber om att få flyga igen; lusten att återigen åka ut på en stor Sverigeturné och såklart den största lusten av dem alla – att få möta publiken.
”Och här är vi nu och ser med glädje fram emot en turnésommar där vi får chansen att möta alla som av olika skäl inte hade möjlighet att ta sig till Öland. Med ett underbart band, en fantasifull produktion och en låtlista som svämmar över av spelsug kan vi knappt vänta tills vi får ge oss ut på vägarna och möta all fantastisk publik igen, på alla vackra spelplatser runt om i landet. Det handlar fortfarande om lust och nu är den om möjligt ännu större.”

GES bildades 1994 och skrev den officiella svenska låten – ”När vi gräver guld i USA” – till fotbolls-VM i USA, där Sverige överraskande tog hem bronsmedaljerna. Även 2018 spelar Sverige fotbolls-VM, nu i Ryssland, men när GES kommer till Skule Naturscen är VM redan avgjort.
Fotbollslåten från 1994 kan publiken däremot räkna med att få höra, liksom andra stora hits som ”Upp över mina öron”, ”En jävel på kärlek”, ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad” och ”Oslagbara!”.

Biljetterna till konserterna hittar du på www.ges.se 

Publicerat