Du är här

2017-11-30 - Modo Hockey
  • Sidney Morin, Michel Cava, Kaitlyn Tougas och Jenelle Kohanchuk (sittande). Foto: Håkan Nordström
  • Björn Edlund, huvudtränare Modo Hockey dam. Foto: Håkan Nordström

De valde Modo Hockey

Modo Hockeys damlag har fått en lysande start på säsongen i SDHL. Man har många unga lovande spelare och några etablerade som valt att stanna i klubben. Dessutom har man numera fyra fantastiskt duktiga transatlantiska spelare i laget som bidragit till Modo nu är ett topplag i den svenska damhockeyligan.

– Eftersom många stjärnor lämnat laget senaste åren ville vi ta detta lag till nästa nivå. Detta genom att komplettera en redan bra trupp med internationell spets. Detta resulterar även i att vår juniorverksamhet inte urholkas för snabbt utan deras utvecklingsmiljö blir också bättre. Vi lever naturligtvis på vår egen återväxt, vi har sex spelare som går på hockeygymnasiet och som ingår i truppen. Ska vi komplettera med andra spelare så ska det vara sådana som kan bidra med spetskompetens, säger tränaren Björn Edlund och tillägger:
– Så jag började, egentligen redan förra säsongen, kolla upp möjligheterna att få hit några transatlantiska spelare och nu har vi fyra etablerade och mycket skickliga hockeyspelare som i högsta grad bidragit till att vi nu har ett konkurrenskraftigt lag,

Sidney Morin, back, kommer senast från University of Minnesota Duluth, collegehockeyspelare i NCAA (National Collegiate Athletic Association):
– Efter det att jag tog min collegeexamen förra året så visste jag att det var hockey som jag ville satsa på så jag valde att göra något annorlunda. Jag valde Sverige eftersom jag hörde av några av mina svenska lagkompisar i Minnesota Duluth att hockeyn var bra här och så blev det Modo.

Jenelle Kohanchuk, forward, spelade senast i Toronto Furies CWHL (Canadian Women’s Hockey League):
– Jag valde Modo Hockey eftersom jag tyckte det skulle bli en bra erfarenhet att få spela i Sverige och uppleva den svenska kulturen och dela med mig av mina hockeykunskaper.

Kaitlyn Tougas, forward, spelade senast för torontolaget Brampton Thunder CWH:
– Det var en lockande möjlighet för mig att få komma till Sverige och spela hockey, en erfarenhet intressant att få uppleva Sverige, det kändes rätt i tid att åka över och testa något nytt.

Michela Cava, forward, spelade senast för Toronto Furies CWHL:
– Hade tänkt åka efter det jag lämnade mitt college, men jag väntade ett år och tyckte att det skulle bli en viktig erfarenhet att prova något nytt, att spela hockey i Sverige.


Att de trivs i laget råder det ingen tvekan om, de har verkligen blivit väl emottagna, det finns absolut inget att vara missnöjd med, säger de.  De tycker att spelarna i Modo går in för sin hockey, kanske mer än vad de är vana vid, och att de hela tiden vill förbättra sig. Alla fyra tycker att det känns mycket inspirerande att få vara delaktiga i Modo Hockeys damlag, och inte blir det sämre av att det gått så bra under hösten.

Några stora skillnader mellan transatlantisk damhockey och den svenska upplever de inte, kanske det att större rink ger mer utrymme för goda skridskoåkare och att det blir mera fart. De svenska lagen i SDHL har många bra spelare, tycker de, och de unga spelarna i Modo imponerar med sin skicklighet och tycker att de yngre tillsammans med de något äldre mer rutinerade bildar ett väl fungerande lag.
Om Ö-vik är de alla överens om att det är en mysig liten stad, allt som man behöver finns här menar de, det känns nästan som att vara hemma; vatten, naturen, vinter och snön.


 

Dela med dig av denna artikel på: