Hockey

Lokalderbydags

Nästa fredag kväll blir det hockeyfest på anrika Getinghov då Järveds IF tar emot KB65 i Hockeytrean Ångermanland.

Under Järveds storhetstid spelade A-laget i division 1 i totalt sex säsonger och i övrigt befann sig JIF mest i division II.  Klubben har fostrat många framgångsrika spelare under åren. Några verkligt duktiga har börjat sin karriär i föreningen. Marcus Näslund, Hans Jonsson, Henrik och Daniel Sedin har alla fostrats i Järveds IF.

KB65, Köpmanholmen-Bjästa idrottsförening, grundades 1965. och har fostrat många hockeystjärnor, bl.a. målvakten Fredrik Andersson, som spelat i Modo och Timrå IK och numera tränar Timrå IK. Dessutom Ulf "Nubben" Norberg och Tommy Själin som 1979 bärgade Modo Hockeys första SM-guld och även Michael Hjälm som blev svensk mästare med Björklöven 1987. Även Conny Strömberg fostrades i KB65

Nu spelar lagen i alltså i hockeytrean Ångermanland och förutom Järved och KB 65 återfinns Sollefteå, Husum och Team Härnösand i serien.

Järved består idag av spelare i åldern 18-52 år, de flesta har rutin från både division 1 och 2, någon har också spelat ett antal SHL-matcher.
KB65 har också en blandning av både yngre och äldre spelare med olika hockeybakgrund.

Hasse Byström, KB65 och Ove Söderberg, en av många namnkunniga veteraner i Järveds IF, ser fram emot lokalderbyt. Förra matchen lagen emellan vann KB65 med 7-4, så nu får de med största säkerhet möta ett mycket revanschsuget Järved.
– Vi hoppas ju på mycket snö eftersom vi spelar på uterink, säger Ove och skrattar, en fördel om det inte går så snabbt. KB65 har många yngre och snabba spelare.
– Vi kommer att följa vår matchplan och spela som vi gjorde sist när vi möttes och ge dem en match, kontrar Hasse.

Offensiv och mycket fart framåt och målrikt ska det bli lovar båda.
– Vi anfaller hellre än backcheckar, konstaterar Ove och ler.

Hockey är det roligaste som finns, både före och under match, tycker de båda och nu hoppas Ove och Hasse på storpublik på Getinghov fredagen den 1 december kl.19:30.



 

Publicerat