Du är här

2017-11-16 - Näringsliv

JIT Mech förvärvar Ö-viksföretag

JIT Mech har idag träffat överenskommelse med Knut Sehlin AB och Knut Sehlin Försäljnings AB om att förvärva 100% av aktierna i Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra AB(SOBS). Avsikten är att verksamheten i Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra skall fortsätta att drivas och utvecklas i Örnsköldsvik.

JIT Mech är verksamma inom området för kvalificerad svetsning och bearbetning  komponenter inom områdena elektromekanik, skogsmekanisering och entreprenad. Bland de större kunderna finns ABB, Komatsu Forest, engcon, och Atlas Copco.  Inriktningen är bearbetning av krävande produkter i kombination med svetsning i högsta klass, gärna i större geometrier. Utifrån denna inriktning har vi sedan 2012 investerat ca 40 mkr. Denna medvetna satsning har i sin tur lagt grunden för en kraftig tillväxt, som sedan 2015 uppgår till 65%.
 

Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra arbetar med svetsning och bearbetning av större komponenter. Man besitter en för regionen unik kompetens gällande t ex karusellsvarvning och bäddfräsning av mycket stora komponenter. Bland de större kunderna finns Bosch Rexroth, Jonsson & Söner och ARI.


Genom förvärvet av Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra tar vi nu nästa steg mot bearbetning av ännu större komponenter. Vi kommer att kunna åta oss svarvade komponenter upp till 2 m i diameter och frästa komponenter upp till en längd av 10 m. Sammantaget får företagen en väsentlig kapacitetsökning och synergierna är betydande.

Avsikten är att verksamheten i Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra skall fortsätta att drivas och utvecklas i Örnsköldsvik, där en bra tillväxt förväntas genom väsentligt förstärkta marknadssatsningar.


JIT Mech i Robertsfors sysselsätter idag 47 personer och omsätter 70 mkr medan Örnsköldsviksverksamheten omsätter ca 14 mkr med 13 anställda. JIT Mech tillträder verksamheten den 31 december 2017. Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra kommer i samband med tillträdet att namnändras till JIT Mech.

 

Dela med dig av denna artikel på: