Skola & utbildning

Kreativa NoT-dagar väntar

För nittonde gången genomförs denna vecka de s.k. Notdagarna i kommunen, med natur- och teknikinriktning för Ö-viks grundskoleelever. Totalt kommer ca 2200 elever att delta under tisdag till fredag i Fjällräven Center och temat för året är vatten.

Det kommer att bli många inspirerande aktiviteter, kopplade till grundskolans Läroplan för ämnena natur och teknik.
Eleverna har fått till uppgift att utifrån givna förutsättningar konstruera lösningar på hur man på bästa sätt ska kunna alstra energi med hjälp av vatten. Under hösten har NoT-gruppen besökt eleverna och introducerat uppgifterna, som nu ska presenteras under de förestående NoT-dagarna.

Under torsdagen har man satsat på en ny aktivitet för de äldre grundskoleeleverna, nämligen cirka tjugo valbara work-shops. Bosch Rexroth, Akzo Nobel, Holmen Energi, Knightec med flera ö-viksföretag kommer att ansvara för var sin station och visa upp intressant teknik som eleverna får ta del av på olika sätt.

– Det kommer att bli roliga och säkerligen inspirerande dagar, säger Ulrica Westin huvudansvarig för dagarna. Förhoppningen är, bland annat, att eleverna ska känna sig nöjda med det som de konstruerat, att de har fått lära sig något nytt och att det skapas ett genuint intresse för natur och teknik. Det är också viktigt att eleverna lär sig argumentera och ta ställning utifrån vad de konstruerat och upplevt,

 

Publicerat