Du är här

2017-11-14 - Rebecca A. Mikaelsdotter
Höstkänsla. Foto: Rebecca Mikaelsdotter

Höstkänsla och filmtips

Jag älskar verkligen hösten, och en sådan höstkänsla jag fick förra veckan då jag gick till universitetet en tidigmorgon och såg hur hundratals gula löv prydde marken.

Sedan jag flyttade till Stockholm för tre månader sedan (faktiskt exakt tre månader idag roligt nog) så har jag knappt haft tid att andas. Universitetet drog igång rejält från början och har sedan fortsatt i samma takt. Men det gör inget för jag tycker att mitt studieområde är otroligt intressant så det har inte spelat någon större roll att jag inte har haft några lediga helger för jag hade troligtvis suttit och läst hela helgerna i vilket fall, hehe.Hittills har jag som sagt inte hunnit sett så mycket av Stockholm (förutom vägen mellan min lägenhet och universitetet hehe), men förhoppningsvis hinner jag ta någon dag ledig framöver och vandra omkring i vår vackra huvudstad, lagom till alla julmarknader öppnar kanske. På torsdag tänkte jag och min syster iallafall träffas på stadsbiblioteket och sedan kanske ta en fika, så det blir roligt. Jag har alltid velat strosa runt i Stockholms Stadsbibliotek då det ser så otroligt häftigt ut men jag har tyvärr inte hunnit finna tiden till det, men på torsdag blir det perfekt då jag även måste låna ett X antal böcker till ett projekt jag har påbörjat. Spännande! Film tips - The Imitation Game


Som avslut på det här inlägget tänkte jag smyga in ett litet filmtips. Det är en av mina absolut favoritfilmer och den känns väldigt relevant för mig just nu då jag för tillfället läser en kurs i kryptologi (fick till och med lov att se om den ytterligare en gång förra veckan). Filmen är baserad på verkliga händelser och eventet som utspelas i filmen är inget mindre än då Alan Turing knäckte Enigma-koden under andra världskriget. Filmen får absolut fem av fem stjärnor och är på min topp tre lista (tror faktiskt jag till och med kan säga att den är en klar etta). Filmen är ingen mindre än: The Imitation Game av Morten Tyldum.

Dela med dig av denna artikel på: