Du är här

2017-11-10 - Modo Hockey
Isak Wallin och Kristian Jakobsson. Foto: Håkan Nordström

Vad har dessa killar gemensamt? Jo, Modo och Mora

Särkijärvi om Kristian: "En mycket vältränad spelare med bra fart. Är dessutom hockey- smart och i en bra ålder”.

Målvaktstränaren Magnus Helin om Isak: ”Noggrann och målmedveten kille som jobbar hårt varje dag. Hans styrkor är spelförståelse, lugn och en riktigt vass plockhand”.

Kristian Jakobsson, 21 år, född och uppvuxen i Själevad och aktiv i Modos A-lag under de två senaste säsongerna, lämnade Modo efter förra säsongen för spel med Mora, nykomlingen i SHL. Nu är han tillbaka i Modo.
– Att vi åkte ur SHL våren 2016 är det absolut tråkigaste hockeyminne jag har och förra säsongen i Hockeyallsvenskan var knackig och inte mycket stämde för oss.

Kristian trivdes väldigt bra i Mora, fick spela mycket under försäsongen, men i SHL blev det mycket lite speltid, något som han naturligtvis är besviken över. Nu är han utlånad till moderklubben för resten av säsongen. I sin första match, då Oskarshamn besegrades hemma, visade han många prov på att han kommer att bli en viktig forward–förstärkning.
Sedan blev det en ny seger borta mot Västervik.
– Visst var jag väl lite nervös inför första hemmamatchen, men det var hur kul som helst att få komma hem och spela inför hemmapubliken och vinna, säger Kristian och ler.
Han tycker att tränaren Hans Särkijärvi verkligen gjort ett bra jobb med grabbarna och fått ihop en fungerande grupp och får man bara till vissa detaljer i spelet så tror Kristian att SHL-spel inom kort inte ska vara en omöjlighet.

Isak Wallin, 19 år, född och uppvuxen i Mora, flyttade till Ö-vik mycket på grund av att han kom in på hockeygymnasiet som han visste höll hög klass, men även såklart lockade det att få börja spela i Modo.
Det blev många matcher med de olika juniorlagen och många landslagsuppdrag, bland annat var han med i U18- landslaget och tog silver i Ivan Hlinka Memorial för två år sedan. Nu inför denna säsong har han tagit steget upp och etablerat sig som en av två målvakter i A-laget, något som han drömde om när han kom till Ö-vik och nu har drömmen besannats.

I sin tredje hela match i Hockeyallsvenskan, mot Västervik förra fredagen, höll han nollan och visade att han är en målvaktstalang av stora mått.
– Det var riktigt skönt att få vinna så klart, första vinsten för min del i A-laget. Självklart vill man ju i första hand att laget ska vinna, men visst är det speciellt att få hålla tätt, säger han lugnt och samlat, men stolt.

Isak är snabb och rörlig och utstrålar lugn och säkerhet när han uppträder i målet, vilket han jobbar mycket på.
– Viktigt att man inte stressar upp sig för att uppfatta situationerna rätt och ta bra beslut, och jag tror att mitt lugn smittar av sig på lagkamraterna också.
Han hoppas, som de allra flesta hockeyspelare, att få spela i NHL vad det lider, men först och främst vill han visa framfötterna i Hockeyallsvenskan och förhoppningsvis i SHL. Hans stora idol är, Cary Price i Montreal, som han tycker är otroligt bra, bl.a. på att läsa spelet och honom tittar han ofta på. Som Isak uppträder i målet så ser det ut att finnas ypperliga förutsättningar att han en dag spelar på andra sidan Atlanten, kanske i Montreal.
 

 

Dela med dig av denna artikel på: