Hockey

TV-puckbucklan till Skåne

Ångermanland gjord en stormatch men föll i TV-puckfinalen med uddamålet 4-5.

Ångermanland gjorde en riktigt bra första period i finalen mot storfavoriten Skåne men hamnade trots det i underläge med 0-2 efter drygt halva perioden. Hugo Styf såg med ett jättekott till att Ångermanland kröp närmare målmässigt efter 15.29 men Skåne kunde ändå gå till pausvila med en tvåmålsledning. Och då hade Ångermanlands målvakt Viktor Karlström hunnit med att rädda en straff dessförinnan.

Ångermanland åkte på en utvisning i inledningen av andra perioden men reducerade ändå direkt i numerärt underläge, på ett mycket märkligt sätt. William Wallinder skickade bara iväg pucken från egen zoon och Skånes målvakt slarvade nonchalant in pucken som visserligen studsade olyckligt framför honom, men en sådan puck får en målvakt helt enkelt inte släppa in.

Skåne gick återigen ifrån till en tvåmålsledning efter 23.47 och ännu en gång var det efter en studsande puck, som den här gången ställde Viktor Karlström i Ångermanlands mål. Wictor Åhström ordnade därefter till rejäl finalspänning med två raka mål, kvitteringen till 4-4 i numerärt överläge efter 28.47.

Ångermanland var efter kvitteringen det klart hetare laget och var nära ett ledningsmål vid flera tillfällen. Men det blev trots det Skåne som återtog ledningen när det bara återstod 2.57 av matchen. Ett matchavgörande mål även om Ångermanland skapade kvitteringschanser.

Hugo Styf gjorde en strålande insats och var finalens bästa spelare. Theodor Niederbach var också en av de mest dominerande spelarna och hade tagit hem priset som mest värdefulla spelare ifall Ångermanland vunnit finalen.

Ångermanland - Skåne 4-5 (1-3)

Första perioden: 0-1 (02.46) Kalle Bertholdsson, 0-2 (11.05) Linus Jönsson (spel 5-4), 1-2 (15.29) Hygo Styf (spel 5-4), 1-3 (18.02) Hugo Nilsson.

Andra perioden: 2-3 (21.28) William Wallinder (spel 4-5), 2-4 (23.47) Oskar Magnusson, 3-4 (26.12) Wictor Åhström, 4-4 (28.47) Wictor Åhström (spel 5-4), 4-5 (37.03) Anton Olsson.

Skott: 30-16 (14-11)