Du är här

2017-11-13 - Film-TV-Radio
"Mina eftermiddagar med Margueritte", "Sjunde himlen" och "45".

Kärlek och passion på Gnistan idag

Åldern har ingen betydelse när det kommer till äktenskapliga problem, passion och nya berikande relationer. Det står klart i de tre filmer som visas på Folkets Hus Gnistan måndag 13 november.

Örnsköldsviks Filmstudio och PRO Kultur samarbetar i en filmdag där temat är kärlek, passion, känslor och relationer mellan människor i pensionsåldern.

Filmdagen startar 11.00 med ”45 år” där Charlotte Rampling Oscarsnominerades för sin roll som Kate Mercers där hon och maken Geoff planerar för 45:e bröllopsdagen, men där Geoff oväntat får ett brev med nyheter som sätter deras relation i ett nytt ljus.

Efter ett uppehåll för lunch tar vi oss till Tyskland och ”Sjunde himlen” där passionen slår till mellan två personer i 70-års- åldern, som båda två är gifta – vilket gör det hela rätt komplicerat.

Filmdagen avslutas med den franska ”Mina eftermiddagar med Margueritte” där den godhjärtade, men inte så kvicktänkte, Germain (Gérard Depardieu) en eftermiddag i parken möter 95-åriga Margueritte (Gisèle Casadesus). I hennes sällskap inleder han en oväntad upptäcktsresa in i ordens och litteraturens värld.

 

Dela med dig av denna artikel på: