Du är här

2017-11-08 - Teater
Foto: Kultkompaniet

Rövare intar Folkan denna helg

Rumpnissar, Vildvittror och Grådvärgar. Det är figurer man får se på Folkan Teater 11-12 november då Astrid Lindgrens klassiska berättelse Ronja Rövardotter visas i två föreställningar.

Ronja Rövardotter är en av Astrid Lindgrens mest älskade barnfigurer och nu får vi möta den tuffa rövarflickan i en berättelse när hon ska lära sig allt om världen utanför Mattisborgen. Hon möter Rumpnissar, Vildvittror och Grådvärgar och naturligtvis Birk, från det konkurrerande rövargänget.
Självklart finns också Mattis, Lovis, Skalle-Per och alla andra rövare med i denna föreställning av Kultkompaniet, som bjuder på såväl spänning och dans som många skratt.

Kultkompaniet, som startade 1997 och har sin hemvist i Borås, har satt upp flera klassiska föreställningar om Pippi Långstrump, Peter Pan, Djungelboken, Folk och rövare i Kamomilla stad samt Karius och Baktius. Den ensemble som spelar Ronja Rövardotter består av skådespelare från Umeå, Skellefteå och Lycksele.

Föreställningen, som ges lördag 11 november klockan 16.00 och söndag 12 november klockan 13.00, är cirka två timmar lång och rekommenderas från 4 år.

 

Dela med dig av denna artikel på: