Du är här

2017-11-17 - Teater
Foto: Martin Skoog

Ett liv som papperslös

Danjin Malinovic kommer till Folkan Teater lördag 18 november med sin hyllade föreställning ”Var är mitt hem?”. Vi har biljetter som vi lottar ut.

Dagligen rapporteras om barn på flykt och hur tusentals minderåriga tvingas leva som papperslösa i Sverige. ”Var är mitt hem?” är en historia som är mer aktuell än någonsin, berättad ur ett barns perspektiv. En monolog om flykten från kriget i det forna Jugoslavien och en barndom som illegal  flykting.

I Danjin Malinovics föreställning får publiken följa flykten från en lycklig barndom i forna Jugoslavien till hur det är att leva mitt i, men samtidigt vid sidan av, det svenska samhället. Hur känns det egentligen att vara stämplad som en illegal människa? Hur lätt är det att starta ett nytt liv i ett nytt land?
– Varje gång jag står framför publiken och delar med mig av min historia känner jag mig tacksam och stolt. Att få turnera med Riksteatern för andra året i rad är ett tecken på att det finns ett stort intresse för historier som min. Det är en viktig föreställning för den ger inblick i vad barnen som lämnar sina hem kan gå igenom. Publiken får möta någon som talar om sina egna erfarenheter vilket gör att det blir verkligt på en annan nivå, säger Danjin Malinovic i ett pressmeddelande.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks  Riksteaterförening.

Vinn biljetter!
Vilka länder ingick i Jugoslavien innan sönderfallen startade 1991?
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen, vi drar fem vinnare som får två biljetter var.
Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till tavling@7an.se.
Skickar  du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 8 november. Vinnarna kontaktas på telefon 9 november.

 

Dela med dig av denna artikel på: