Musik

I hårdrockens tecken

För första gången sedan comebacken 2011 spelar Killer Bee i Sverige igen. Ikväll, 4 november, ställer sig det svensk-kanadensiska hårdrocksbandet på scen hos O’Learys, tillsammans med Andy Barnett’s Blacklite.

Killer Bee bildades så tidigt som 1990 av basisten Anders Rönnblom och sångaren Brian Frank, kanadensaren som flyttade till Örnsköldsvik. 1997 tog man en paus som blev 14 år lång innan nystarten 2011. Sex av bandets nio album har tillkommit sedan dess och nu är det alltså äntligen dags för en spelning hemma i Ö-vik.
– Vi har bara spelat i USA och i England så nu blir det första gången i Svedala sedan vi gjorde come back. Det ska bli annorlunda och spännande att lira på hemmaplan så det ser vi fram emot, säger Anders Rönnblom.

Spelningen kombineras med att Killer Bee ska börja spela in en ny platta och trummisen Sean Duncan flygs in från USA för att stanna en vecka.
– Den internationella responsen har varit sjukt bra, vårt samlingsalbum som vi släppte 2011 har till exempel laddats ned 20 000 gånger på en rysk nedladdningssida. Men vi har fått tacka nej till flera turnéer för att det krävs så lång planering att åka iväg.

Killer Bee blir inte ensamma på scen hos O’Learys den här allhelgonakvällen, publiken bjuds också på Andy Barnett’s Blacklite. Andy Barnett har ett förflutet som gitarrist i det brittiska 80-talsbandet FM och bor numera i Umeå.
– Det blir back to basic med hårdrocken, en 70-80-talsafton i hårdrockens tecken, säger Anders.

 

Publicerat