Trafik

Resandet Stockholm-Umeå ökar mest

Sedan januari har resandet med SJ Snabbtåg på sträckan Stockholm-Sundsvall-Umeå ökat med 8 procent och under det senaste kvartalet med hela 13 procent.
– Resandet i år har ökat fantastiskt mycket. Det är större ökningar än vad man ser någon annanstans i Sverige. Umeålinjen är ett av årets verkliga stjärnskott eftersom den ökat nästan dubbelt så mycket jämfört med övriga linjer, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Även relationen Stockholm-Umeå har ökat avsevärt. Sedan januari har antalet resenärer ökat med 26 procent och det senaste kvartalet, mer än fördubblats.

Bakgrunden till resandeutvecklingen beror på att SJ utökat trafiken med ytterligare en avgång och sänkt priserna med avsikten att få fler att resa.
– Men vi trodde inte att det skulle få så här stor effekt så vi är oerhört glada, fortsätter Kyrk.

Tidigare körde SJ tre avgångar till och från Stockholm, men sedan januari har man lagt till ytterligare en avgång, vilket har fått oväntat stort och snabbt genomslag. Från SJs sida har man arbetat medvetet med att berätta om att det finns ett väldigt bra utbud. Det har gett resultat.
– I vanliga fall tar det ofta lite tid innan nya avgångar blir kända. Det är framförallt kombinationen av natt- och dagtåg som är en vinnare i sammanhanget, säger Kyrk.

Publicerat