Du är här

2017-10-26 - Övrig kultur
Foto: Morgan Norman

Henrik Schyffert till Ö-vik med hyllad föreställning

Lördag 10 mars gästar Henrik Schyffert Folkan Teater med sin föreställning "Var inte rädda".

Efter två utsålda säsonger är det nu klart att det blir en fortsättning för Henrik Schyfferts "Var inte rädda” i vår. I standup-föreställningen som Upsala Nya Tidning beskriver som en ”90 minuter lång berg- och dalbana som pendlar mellan magmuskelbyggande skrattanfall och eftertänksamhet" gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett allt oroligare Sverige. Vårsäsongen 2018 inleds i Västerås den 26 januari och 10 mars kommer han alltså till Örnsköldsvik.

Det är 10 år sedan Henrik Schyffert gjorde sin första soloföreställning, den numera kultförklarade “The 90’s – ett försvarstal”. Därefter följde fem år tillsammans med Fredrik Lindström och de hyllade showerna “Ljust & Fräscht” och “Ägd”. I februari 2017 återvände Schyffert till scenen på egen hand med standupföreställning "Var inte rädda”.

I "Var inte rädda" gör Henrik Schyffert upp med sin egen och vår oroliga samtids självbild. Istället för att hålla in magen ställer han sig på vågen och rannsakar sig själv i en standup-föreställning om rädslor och om att våga tänja på gränserna.

– Varför är vi så rädda just nu? Trots att vi har det så bra? Ett sätt att ta reda på det är att istället fråga vilka TJÄNAR på att vi är rädda? Och då visar det sig att det är nästan alla. Tidningar tjänar på att skrämma upp oss med rubriker som ”Varning för slukhål”, reklamen tjänar på att vi är rädda för att vi har fel mobil eller inte går på rätt gym och populistiska politiker tjänar på att vi är rädda för varandra. De enda som INTE vinner på att vi är rädda hela tiden är vi. Nästan all humor är också baserad på rädslor; rädd för att flyga, pinsam första dejt, läskigt med svärmor när hon börjar bli lite full. Det här tillsammans gör att det är ett väldig roligt ämne att ta sig an, säger Henrik Schyffert.

Pressröster om “Var inte rädda"
”Schyffert vinner vartenda hjärta"
/Dagens Nyheter

“Se showen, han är väldigt, väldigt rolig"
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

”Henrik Schyffert är ett fullblodsproffs som får oss att ligga dubbelvikta av skratt och sedan gå ut från Draken med lite rakare ryggar"
/Göteborgs-Posten, 4 av 5

”Schyfferts rädslor är rasande roliga!”
/Corren

Biljetter och mer info på www.schyffert.se

 

Dela med dig av denna artikel på: