Näringsliv

Succén upprepas

Efter fjolårets succé med Örnsköldsviks första Handelsgala vankas nu en repris där alla Ö-viksbor ges chansen att välja sina favoriter bland kommunens butiker, säljare, frisörer och ledare.

I fjol hölls den första Handelsgalan i Örnsköldsvik för att uppmärksamma och hylla alla de individer som ser till att hålla stadskärnan och andra områden levande. Handeln som helhet är nämligen Örnsköldsviks tredje största arbetsgivare och sysselsätter 2 700 personer. Responsen blev väldigt god och mängder av ö-viksbor skickade in nomineringar samt röstade på just sina favoriter. Till årets butik 2016 valdes Apoteket Örnen, Åsa Bergström vann kategorin årets Öviksfrisör, årets ledare blev Maria Söderberg på Blomsterhörnan och Kicki Häggström utsågs till årets säljare för sin eminenta insats på Matstudio S20 – delikatesstället som också vann priset för årets livsmedelsbutik.
I år är det alltså dags igen.

Över 500 nomineringar har kommit in till den branschkunniga juryn bestående av ordföranden Elvy Söderström och handelsprofilerna Marie Mattson, Lars-Erik Jacobsson, Camilla Schildt, Andreas Domeij och Marie Gunnarsson. Dessa har sedan tagit del av informationen och noga övervägt sina val innan de utsett de slutgiltiga finalisterna för de fem kategorierna: Årets butik, Årets säljare, Årets livsmedelsbutik, Årets Öviksfrisör och Årets ledare inom handel.
– Det har varit väldigt roligt och också väldigt utmanande. Vi i juryn har alla stridit för våra åsikter. I år har många fler dessutom skrivit mer utförliga motiveringar - folk har förstått att man måste berätta varför man nominerar någon, säger Andreas Domeij och berättar att han och de andra i juryn besökt många av butikerna som ”mystery shoppers” för att se om hyllningsorden i de inkomna förslagen stämmer.
– Den servicen och närheten kan man bara få ”in-life” inte ”online”, säger Elvy Söderström och fortsätter.
– Vi är alla medvetna om vikten av att handla lokalt - handeln är en stor del av kommunen och av stor betydelse för kommunen. Så det är både roligt och viktigt att göra det här. Det är därför vi poserar framför Sörköraren som ju är en symbol för handeln här som ju dessutom är någonting i hästväg.

Rösta på din favorit
Mejla ditt val bland finalisterna till handelsgalanovik@cesam.nu för att rösta på din favorit i varje priskategori. Genom att rösta har du även chans att vinna ett Örnkort laddat med 1 000 kronor. Senast 5/11 behöver juryn dina röster.
Själva Handelsgalan där vinnarna presenteras äger rum på Brux lördagen den 25 november.

NOMINERADE 2017

Årets Butik
Niklas Klädshop
Leklust
Signerat M
Årets Livsmedelsbutik
Coop Forum
Ica centrum
Ica nära Bredbyn
Årets Säljare
Christina HägglundGreens Guld
Jakob Iwarsson Bergman/Hanzéns
Mindy Mattfolk
Årets Öviksfrisör
Anna-Lena EdbladSalong Jacob
Linnea ElfvingSjälvfallet
Ulrica LindströmLenas Frisörer
Årets Ledare
Birgittha Persson,Apoteket Örnen
Jonas Hellström,Microshop
Emma Bylin,Naturkompaniet

 

Publicerat