Näringsliv

Postkakan ut i Europa

Nu ska Postkakan på allvar skickas i hela Europa. Sedan 1998 har man skickat postkakor till i Sverige och nu är det på allvar dags att ge sig ut i Europa.

Med hjälp av Brath tar Postkakan steget ut i världen, först med en ny sajt och sedan med marknadsföring riktad mot Europa. Postkakan har sedan tidigare skickat sina tårtor till de flesta länder i Europa men man har bara kunnat beställa från Sverige, nu ska det bli ändring på enligt Magnus Bråth, ägare till de båda företagen.

– När vi köpte Postkakan för några år sedan var det här en av de åtgärder vi hade i åtanke, säger Bråth, företaget har inte varit lönsamt och en av anledningarna har varit för små volymer. Förhoppningen är att det här ökar mängden kakor vi skickar varje dag och på så vis kan vi få rätsida på företaget.

Postkakan grundades av Bo Sundström 1998 när han vann postens tävling och skapade en kaka som kunde gå med den vanliga postgången. 2015 sålde han företaget till Brath, som också var verksamma i Örnsköldsvik där Postkakan har sitt säte. Förhoppningen från köparen var att få fart på tjänsten men det har varit svårt.

– Det har varit svårt att få lönsamhet, säger Magnus Bråth, en av anledningarna till det är att vi gör allt för hand. Det finns inget maskinellt över Postkakan och då blir det lite dyrare att baka. 

Publicerat