Nyheter/Reportage

Nytt stort evenemang till Ö-vik

Melodifestivalen och O-Ringen till Örnsköldsvik den 22 februari respektive 21-27 juli 2018 och Landsbygdsriksdagen den 18-20 maj.Svenska ishockeyförbundet meddelade idag att J18-VM spelas i Örnsköldsvik och Umeå i april 2019.

Juniormästerskap i ishockey är stora och prestigefyllda mästerskap att vara värdstad för – i hockeyns hemland Kanada är de större än VM för seniorer eftersom många av de framtida stjärnorna finns med.

- I en hockeyregion som denna blir detta förstås en riktig publikdragare, understryker kommunstyrelseordförande Glenn Nordlund. Här är klassisk hockeymark och jag vågar lova att vi kommer att kunna bjuda på riktigt god stämning på matcherna.

Den 18-28 april 2019 blir det gruppspel i A-gruppen i Örnsköldsvik som huvudort och i B-gruppen i medarrangören Umeå. Kvartsfinalerna spelas i Umeå och semifinler och finalen i Fjällräven Center. Totalt kommer 31 matcher att spelas under VM:et.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har varit med och jobbat för detta, fortsätter Glenn Nordlund. Vi har en evenemangsstrategi som säger att Örnsköldsvik ska kunna stå som värd för stora och internationella evenemang och det har nu visat sig än en gång att en aktör har sett Örnsköldsvik som en attraktiv plats. Det är förstås tack vare många människors goda insatser.


 

Publicerat