Modo Hockey

Derbydags med Ö-viks-Fredrik i Timrå-båset

Född och uppvuxen i Köpmanholmen, hockeyfostrad målvakt i Modo, även ett antal år i Timrå, Modos GM under två år och även andra tränaruppdrag, NHL-scout och nu huvudtränare i Timrå. Ikväll väntar hett derby för Fredrik Andersson och hans Timrå när man gästar Fjällräven Center. Något som han ser fram mot.

Hur kom det sig att det blev Timrå?
– Jag hade haft kontakt med Kent Norberg, sportchefen i Timrå, och berättat att jag var intresserad av ett tränarjobb och när han i våras ställde frågan var det inte så svårt att nappa på erbjudandet att bli huvudtränare. Även om jag hade en mycket bra tid som juniortränare i Modo förra året, så vill man utmana sig själv och få träna lag så högt upp i seriesystemen som möjligt för att utmana och utveckla sig själv också.

Du och laget har fått en mycket bra start i Hockeyallsvenskan?
¬– Vi har startat bra och det är försvarsspelet som varit nyckeln till framgång så här långt. Laget har ett bra driv och killarna vill bli bättre varje dag, det gör att vi får bra fart på våra träningar. Killarna har ”köpt” sina roller och jobbar hårt för varandra för att nå framgång.

Vad säger du om Modos start?
– Modo har startat bra också och de har ett bra lag som kommer vara med och slåss om topplaceringarna när vi summerar säsongen.

Nu väntar hett derby mot ditt gamla Modo, hur går tankarna?
– Det ska bli roligt att möta Modo, ett lag som spelar bra hockey och det kan bli en härlig tillställning. Sen är det naturligtvis speciellt att stå i båset i Fjällräven Center, då man har en sådan lång karriär bakom sig i föreningen. Men när man kommer till matchstart så är det fullt fokus på att försöka vinna.

Vad talar för Timrå ikväll?
– Vi har bra självförtroende och vi vet att vi kan vara med i alla matcher om vi jobbar hårt, så jag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen och på så sätt få med oss någon poäng från Ö-vik också.




 

Publicerat