Natur

Föreläsning om klimatförändringar

Onsdag 11 oktober gästar Pär Holmgren, f.d. meteorolog på SVT, Örnsköldsvik för att vid en öppen föreläsning tala om klimatförändringar. En föreläsning om en högaktuell global fråga som även får ett lokalt perspektiv där vars och ens möjlighet att motverka klimatförändringarnas effekter lyfts fram. ”Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt”, är undertiteln på Pärs föreläsning.

Pär Holmgrens föreläsningsdel kompletteras av Christoffer Jonsson, skadechef Länsförsäkringar. Christoffer kommer att tala om klimatförändringarnas risker, dels ur ett hållbarhetsperspektiv, dels ekonomiska och praktiska konskevenser som exempelvis översvämningar.

Föreläsningen som riktar sig till allmänheten kommer, förutom i Örnsköldsvik, även att ges i Sundsvall och Kramfors. Det är kommunernas energi- och klimatrådgivare som tagit gemensamt initiativ till arrangemanget.

– Min förhoppning är att de som tar del av föreläsningen ska få med sig känslan att varje insats är värdefull och att alla kan göra något för att motverka oönskade effekter av klimatförändringar, säger Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare i Örnsköldsviks kommun.

I Örnsköldsvik får även Nolaskolans gymnasieelever ta del av en förkortad version av föreläsningen under torsdagen.

Publicerat