Övrig kultur

Kyrkan fylls av kultur

Kulturnatten i Själevad har blivit ett efterlängtat och välbesökt höstarrangemang och ikväll, lördag 7 oktober, är det dags igen.

Författaren Bo R. Holmberg invigningstalar klockan 18.00 och sedan fylls Själevads kyrka med en rad kulturupplevelser. På programmet står bland annat Lilla Orgelakademin, Kulturskolans unga jazzgrupp, körerna BellaMix och Kammarkören samt trion Rune Andersen, Terese Antonsson och Anna Risberg som framför Mendelssohn-sånger.

Organisten Marie Hörnell och elgitarristen Glenn Sundqvist bjuder på ett spännande möte och vid 23.00 är det dags för elever vid gospellinjen på Mellansels Folkhögskola att medverka vid nattmässan innan kvällen avslutas på kyrkbacken.

Även i församlingshemmet blir det en rad programpunkter, bland annat med Stråk för alla, Cittragänget från Ullånger, Örnsköldsviks barn- och ungdomskör och ett möte mellan piano och flöjt med Rune Andersen och Sophie Berggren.

Svenska kyrkans unga säljer hamburgare på kyrkbacken och hela arrangemanget har fri entré, men gåvor tas tacksamt emot till insamlingen för Världens Barn.

Publicerat