Du är här

2017-10-07 - Musik
Maria Möller. Foto: Håkan Larsson.

Maria Möller: This time!

Sångerska, komiker och imitatör. Maria Möller, ursprungligen från Skellefteå, har ett mycket brett register.
Lördag 7 oktober kommer hon till Folkan Teater med sin senaste show – This time.

Maria Möller började sin bana på Västerbottensteatern och skolade sig där- efter till mezzosopran i Växjö. På GöteborgsOperan var hon bland annat med i Staffan Aspegrens uppsättning av Carmen och därefter har det blivit såväl Kristina från Duvemåla och Chess på Cirkus i Stockholm som Sound of Music på GöteborgsOperan.

Hon har också gjort flera crossover-konserter med bland annat Göteborgs Symfoniorkester, Stockholm Concert Orchestra, Norrköpings Symfoniorkester, Jönköpings Sinfonietta och Helsingborgs Symfoniorkester. Dessutom är hon komiker och ingick exempelvis i R.E.A-gänget på Hamburger Börs.

Maria Möllers två senaste turnerande shower hade rubrikerna Midvintertid och Föränderligt. När hon nu turnerar med This time handlar det om valen i våra liv, om rädsla och mod, om hur lika och ändå så olika vi är och om det komiska, jobbiga och ibland helt absurda som uppstår i mötet med andra människor.

Hon bjuder på komik och allvar i tvära kast, och mycket musik tillsammans med sitt band som består av Carl Flemsten på piano, Plingis Högman på träblås, Fredrik Jonsson på bas och Pär Hermansson på trummor.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks  Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: