Föreningsliv

Herrarnas afton i Gullänget

Onsdag den 18 oktober ställer sig Bo Westberg Gren i predikstolen. Då är det Herrarnas Afton i Gullängets kyrka, det som var Lillkyrkan fram till 1985. Se filmklipp här!

Lillkyrkan invigdes 1958 då hovpredikanten Hans Öberg var kyrkoherde i Själevad. Bo Westberg Gren kommer att berätta om kontakterna med Hans Öberg och hur det gick till att utsmycka kyrkfönstren. Altartavlan är gjord med de färgade arkitekturglasen från Lillkyrkans fönster. Likaså fönstret mot norr. Symboliken i altartavlan kommer att förkunnas som Vägen till Himmelen av Bo Westberg Gren.
Gullängets kyrka betyder mycket för Skagenmålaren Bo Westberg Gren som skänker tre inramade litografier till lotteriet. Domkyrkan i Härnösand, Kapellet på Ulvön, Mo kyrka lottas ut. 

Herrarnas Afton började någon gång på 70-talet. Kvar är Hasse Andersson och Ragnar Åström. Gösta Andersson Mejeriet personifierade Herrarnas Afton under många år. Nu är det Göran Norlén, som håller i trådarna. Göran kom till Gullänget samtidigt som nya kyrkan togs i drift 1985.
Vad har då Herrarna; Göran Norlén, Hasse Andersson, Ragnar Åström, Leif Sjöström, Lars Martin Lundqvist, Gösta Andersson, Paul Jonsson, Bo Westberg Gren och Kjell Larsson att bjuda gästerna på. Lite av varje blir det under två timmar. Lina Sundqvist kommer att ackompanjera Herrarna vid välkomstsången. Lina tar med sig kyrkokören, så det kommer att bli mycket sång och musik.

Av Kjell Larsson

Publicerat