Evenemang

31 oktober släpps biljetterna till festivalen

Nu är det klart vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2018. Turnén besöker Karlstad, Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik, Kristianstad och Stockholm. Turnéstarten blir i Karlstad 3 februari och noterbart är att Örnsköldsvik står värd för fjärde gången. Ny värdstad är Kristianstad där andra chansen avgörs.

Tisdagen den 31 oktober släpps biljetterna till en av landets mest populära och efterlängtade musikfester. När Melodifestivalen 2018 åker ut på turné är det dessa städer som i nämnd ordning får besök: Karlstad, Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik, Kristianstad och Stockholm. 

Melodifestivalen kommer till Örnsköldsvik för fjärde gången. Lördagen den 24 februari 2018 är det dags för deltävling nummer fyra i Örnsköldsvik och Fjällräven Center.

–Jätteroligt besked, kommenterar Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande. Det är förstås med stolthet som jag konstaterar att SVT väljer Örnsköldsvik för fjärde gången, och att Örnsköldsvik fortsätter att stärka sin position som evenemang- och musikstad.

En rad aktiviteter kommer att arrangeras under veckan och besökarna kommer förutom lördagkvällens deltävling också att kunna gå på två genrep.

– Vi räknar med att ungefär 13 000 personer kommer att gå på föreställningarna, säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare och evenemangsansvarig i kommunen. Festligheterna på stan kommer förstås att innebära ännu fler människor i rörelse. Vi hoppas att Örnsköldsviksborna kommer att välkomna detta lika mycket som de tidigare gångerna Melodifestivalen har gästat oss.

Örnsköldsvik har under senare år etablerat sig starkt som musikstad i och med låtskrivarutbildningarna Musikmakarna och Dreamhill Academy. Academy of Music and Business har också visat intresse för att etablera utbildning här under nästa år. Örnsköldsviks kommun har sedan länge avgiftsfri kulturskola , här finns även flera musikutbildningar vid Mellansels Folkhögskola och ett flertal föreningar och eventföretag som agerar musik- och festivalarrangörer.

 

Örnsköldsvik, Fjällräven center
Fredag 23 februari - Genrep
Lördag 24 februari - Matinégenrep
Lördag 24 februari - Deltävling 4

 

Övriga orter:

Karlstad, Löfbergs Arena
Fredag 2 februari - Genrep
Lördag 3 februari - Matinégenrep
Lördag 3 februari - Deltävling 1

Göteborg, Scandinavium
Fredag 9 februari - Genrep
Lördag 10 februari - Matinégenrep
Lördag 10 februari - Deltävling 2

Malmö, Malmö Arena
Fredag 16 februari - Genrep
Lördag 17 februari - Matinégenrep
Lördag 17 februari - Deltävling 3

Kristianstad, Kristianstads Arena
Fredag 2 mars - Genrep
Lördag 3 mars - Matinégenrep
Lördag 3 mars - Andra Chansen

Stockholm, Friends Arena
Fredag 9 mars - Genrep
Lördag 10 mars - Matinégenrep
Lördag 10 mars - FINAL

Publicerat