Hälsa

Välgörenhetslopp för Mag-och tarmsjukdomar

Tillsammans med ett gym i Örnsköldsvik bjuder Mag-och tarmföreningen in till en tävling kommande söndag som heter Pricka tiden. Detta innebär att du vid anmälan gissar hur lång tid det kommer ta för dig att ta dig tävlingens sträcka på 4 km.

1,5 miljoner svenskar har mag-och tarmbesvär i den grad att det kan klassas som sjukdom. Att ha mag-och tarmproblematik, oavsett vilken diagnos du har är något som gör vardagen till ett helvete för de drabbade. Det som friska människor tar för givet är ofta en stor utmaning för den som har magproblem, såsom att sköta ett jobb, handla, träffa vänner etc.
Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, är bara en del av en rad mag-och tarmsjukdomar som alldeles för många tvingas leva med varje dag. Läkarna vet fortfarande inte vad som orsakar dessa sjukdomar, de är livslånga och ännu finns inget botemedel.

Mag-och tarmfondens vision är att skapa bättre förutsättningar för dessa människor, detta genom att bidra till både forskning och samhällspåverkan.
Deras arbete är mycket viktigt och behovet av pengar är stort.

Loppet:
Tillsammans med gymmet 1Life Örnsköldsvik bjuder man in till en tävling som heter Pricka tiden. Detta innebär att du vid anmälan gissar hur lång tid det kommer ta för dig att ta dig tävlingens sträcka på 4km. Den som är närmast sin gissade tid vinner tävlingen. Detta gör att tävlingen passar alla, du kan ta dig genom banan genom att gå eller springa – enda målet är att komma så nära din gissade tid som möjligt!

Anmälningsavgiften (50kr) går oavkortat till Mag-och tarmfonden och det kommer att finnas möjlighet att donera mer pengar för den som vill.

Plats för start: Strandparken , Örnsköldsvik
När: 24/9 14.00-16.00

Kontaktpersoner: Linda Wallin 070-691 42 88,
Mona Nilsson (tävlingsansvarig) 070-353 06 85

 

Publicerat