Modo Hockey

Hemvändaren Magnus Häggström

I slutet av april blev det klart. Magnus Häggström återvände till moderklubben. Han skrev då på ett treårskontrakt för Modo Hockey, som han lämnade 2011 och spelade i Rögle BK och Malmö Redhawks under ett antal år, men nu är det Modo som gäller för den 30-årige forwarden.

– Nu känns det verkligen som om jag är hemma. Visst har jag saknat Örnsköldsvik mycket, säger Magnus Häggström, som växte upp i Hörnett och som startade sin hockeybana i Modo.  Efter säsongen som avslutades 2011 lämnade han Modo Hockey och spelade i Hockeyallsvenskan för Rögle och framför allt Malmö Redhawks och efter ett par säsonger fick han vara med om avancemanget till högsta serien. Det blev drygt fem säsonger i Malmö.

 – Tiden i Malmö var mycket lärorik och jag fick ju uppleva den svåra vandringen från Hockeyallsvenskan till spel i SHL, vilket i högsta grad grad påminner om hur det är för Modo idag. Jag vet hur svårt det kan vara och hur mycket man måste kämpa för att nå SHL.  Naturligtvis tycker han sig se fördelar med att han nyligen spelat i SHL och om sin egen utveckling tycker han att han spelar med större pondus idag och har utvecklat sitt defensiva spel och med åren så har ju även rutinen kommit.

– Min styrka ligger nog i att jag jobbar hårt, konstaterar Magnus.  Under NHL-strejken 2009 så hann Magnus med att spela med Peter Forsberg, som då gjorde ett nedslag i Modo och den tiden minns han med glädje.

– Jag förstod inte riktigt då hur stort det var och jag minns speciellt då vi spelade borta mot Djurgården i ett fullsatt Johanneshov, det var häftigt.   Modo Hockey verkar nu vara på rätt väg, tycker Magnus, och påpekar att det ju hänt en hel del i klubben senaste säsongerna och att han har stora förhoppningar om att man nu kan bygga något från grunden och att det känns tryggt i hela organisationen.

Om sin egen roll i laget säger han att han, lagkaptenen, ska gå i bräschen och verkligen jobba hårt och få med sig sina lagkamrater. Dessutom vill han se att Modo Hockeys herrar kommer att ta steg framåt, att man tror på det man gör, vilket kommer att ta sin tid.

På upptaktsträffen inför Hockeyallsvenskan nyligen så rankades Modo högt av bl.a. tränarna. Leksand och Modo skulle enligt dem vara de två topplagen, vilket Magnus tycker känns alldeles utmärkt- en positiv press.

Imorgon blir det hemmapremiär i för Modo Hockey och nypremiär för Magnus Häggström i Fjällräven Center när Västervik gästar.

 – Det ska bli riktigt kul. Vi kommer att vara laddade och taggade. Hoppas att det kommer mycket folk till arenan, avslutar en samlad och optimistisk lagkapten.  

************

Magnus Häggström, 31 år, forward.
Uppvuxen: I Hörnett
Annat än hockey: Mesta tiden blir det familjeliv med och tvååriga dottern. Och dessutom snickrar han gärna.
Om Ö-vik: Gillar verkligen denna vackra stad och Höga kusten, ”man känner sig hemma här”. 

 

Publicerat