Innebandy

Hemvändarna ska rädda ÖIB

Här är några av nyckelspelarna i ÖIB:s division 1-lag i innebandy som har seriepremiär om en knapp vecka. Med en tunn trupp är det de rutinerade samt några hemvändare som ska dra det tyngsta lasset.

Ännu en innebandysäsong står för dörren och bland herrarna i Örnsköldsvik IB har spelaromsättningen varit stor. Från fjolårets trupp på 17 utespelare och två målvakter återstår bara 13 spelare och en keeper, vilket kan få vilken tränare som helst att börja darra.
Men Mikael Mähler står ganska lugn i stormen. ÖIB-tränaren har onekligen varit med förr.
– Att sånt här inträffar får vi leva med. Vi har bra spelare och är ett skickligt lag och får förlita oss på att de äldre visar vägen för ett flertal juniorer. Mot den bakgrunden finns det ingen anledning att sänka målsättningen med att som förra säsongen tillhöra topp fyra, säger han.
Men faktum kvarstår. Med bara 14 spelare kvar från fjolåret finns det knappt något utrymme för skador och sjukdomar.
– Så är det naturligtvis. Det är inget snack om att vi har en tunn trupp så vi får nog pussla en hel del och hoppas på att vi slipper spelare som tvingas till ofrivillig vila, fortsätter Mikael Mähler.

Hemvändare är två 25-åriga forwardars i form av Johan Börjegren och Viktor Jonsson. Två spelare som provat innebandylyckan på annat håll och bland annat tillbringade delar av den förra säsongen i Schweiz. Bra killar som tränare Mähler hoppas får stor nytta av i vinter.
– Vi ska göra så gott vi bara kan och det ser faktiskt ganska lovande ut beträffande juniorerna. Några var med under förra helgens turnering i Umeå och skötte sig riktigt bra, säger Viktor Jonsson.
Vi träffar honom och några av hans lagkamrater i centrala Örnsköldsvik.

ÖIB-kvartetten med Viktor Jonsson, backen Jens Ljung, som vände hem från Luleå inför förra säsongen, lagkaptenen Andreas Holmgren och comebackande målvakten Jens Göransson tror att laget har kapacitet att ligga på den övre halvan av tabellen. Eniga är det också om att de främsta konkurrenterna med stor sannolikhet blir Skellefteå, Gimonäs och Gamla Stan.
Inför den här säsongen värvade klubben en schweizisk målvakt som hade oturen att slita av hälsenan. Då övertalades Jens Göransson att göra comeback och nu är det han som ÖIB hoppas ska vara tryggheten längst bak. Han har inte spelat på drygt två år och inte i klubbens färger sedan 2012.
– Jag var tänkt att bara finnas med som uppbackning till den ordinarie målvakten. Nu blir det en aning annorlunda, säger han med ett stort leende.

På onsdag i nästa vecka är det seriepremiär hemma mot Härnösand i Skyttis Arena. En tillställning där arrangörerna bjuder på fri entré.
– Det är viktigt att poängtera att det är gratis inträde. Självklart hoppas vi på ett starkt stöd från hemmapubliken, likt som under kvalet förra säsongen, säger Andreas Holmgren och sneglar mot sina lagkamrater.
Hemvändarna som ska göra det stora jobbet.

Publicerat