Mat & dryck

På väg till mästerskap

Hallå där Steven Ekholm, som tillsammans med Tobias Andersson och Emilia Magnusson från Ulvö Hotell, är på väg till SM i utomhusmatlagning.

Det där låter festligt. Vad handlar det om?
– Det är ett arrangemang som ingår i Sweden Outdoor Festival som för andra året arrangeras i Billingen utanför Skövde. Vi är ett av 14 lag i mästerskapet och tävlar under namnet Naturkompaniet. Lagen består av 2-3 deltagare som har tre timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex normalportioner och råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter.
Vad har ni för målsättning inför mästerskapet?
– Att göra bra ifrån oss. Lagen består av såväl yrkeskockar som glada amatörer och det finns säkert deltagare som tränat ganska mycket inför det här. Vi har inte provlagat något, men jag känner mig trygg i Emilias och Tobbes sällskap. Två riktigt skickliga matlagare.
Du verkar laddad.
– Ja, jag tror att det kommer att bli riktigt roligt.
Lycka till.
– Tack så mycket!

Publicerat