Modo Hockey

Emma – ett framtidslöfte

"Vill gärna åka över till Nordamerika och spela collegehockey och sedan försöka slå mig in i Damkronorna", säger Emma Söderberg, en av många unga duktiga spelare i Modo Hockey Dam.

Förra helgen var det säsongspremiär för Modo Hockey i Svenska Damhockeyligan (SDHL) och det blev två vinster (mot Göteborg) och en förlust (mot HV71). Emma Söderberg vaktade kassen i två av matcherna och var i stort sett mycket nöjd med lagets insatser och de 6 poäng som man spelade hem.

–Efter en intensiv träningsperiod fr.o.m. april, med konditions- och styrketräning på programmet och försäsongsträning på is, så kändes det verkligen kul att få komma igång med seriespelet, vilket jag gått och väntat på länge.

Allt tog sin början på Getinghov med Järveds IF. Där började Emma Söderberg spela hockey och nu många år senare så är hon en av två skickliga målvakter i Modo Hockey Dam. Hon gör nu sin fjärde säsong i A- laget och att det blev just hockey förklarar hon med att hela familjen har både spelat och varit engagerad i hockey på olika sätt.
Att det blev just målvakt förklarar hon med att hon inte var så bra som utespelare och att det var en rolig utmaning att stå i kassen. Ifjol blev det 15 matcher med Modo Dam och dessutom spelade Emma  U-18 JVM.

– När jag blev uttagen att spela U-18 JVM och vi tog brons för två år sedan så fick en ordentlig push och började ta stora kliv och fick större självförtroende, säger Emma och tillägger:
– Förutom att lyckas bra tillsammans med mina lagkamrater i Modo Hockey så vill jag gärna åka över till Nordamerika och spela collegehockey och sedan försöka slå mig in i Damkronorna.

Att leva på att spela damhockey är få förunnat. Förutom att Emma lägger ned minst fyra timmar varje dag på sin hockey, så arbetar hon 80 procent på ett kroppsvårdsföretag i stan. Emma som verkligen brinner för sin sport tycker att fler borde ta sig tid och titta på damhockey.

– Jag tycker att vi bjuder på bra underhållning, med mycket fart och kunnande och tycker att fler ö-viksbor borde komma och se våra matcher.

Och redan ikväll så finns alla möjligheter då Modos härliga kämpar tar emot Göteborg och sedan blir det dubbelmöte hemma mot regerande svenska mästarna Djurgården lördag/söndag.

**********
Emma Söderberg,19 år, målvakt i Modo Hockey Dam
På fritiden: – Det blir mest att umgås med familj och vänner eftersom hockeyn tar mycket tid.
Hockeyförebild: – Kim Martin, den fantastiskt duktiga landslagsmålvakten som gjorde den hockeyresa som jag helst vill göra.
Det bästa med Ö-vik: – En charmig och mysig, lämpligt stor stad.
 

Publicerat