Musik

Superstjärna inleder Musiksällskapets höst

Christian Lindberg – den färgstarke trombonisten, kompositören och dirigenten – ger på fredag, 8 september, en specialskriven konsert och dirigerar samtidigt Nordiska Kammarorkestern i Pingstkyrkan.
Christian Lindberg är en superstjärna inom konstmusiken och turnerar jorden runt som dirigent och trombonist. Nu har Härnösands-kompositören Per Egland special-skrivit en konsert till honom, faktiskt den 100:e konsert som är tillägnad just Christian Lindberg. På programmet under säsongspremiären för Örnsköldsviks Musiksällskap står också musik av Luigi Boccherini, Antonín Dvorák och Andrea Tarrodi.

Nordiska Kammarorkestern återkommer till Örnsköldsvik 21 september, den här gången i Nolan, med familjekonserten ”Peter och Vargen”. Att äta eller att ätas? Det är frågan i den hyllade animerade filmen ”Peter och Vargen” där Nordiska Kammarorkestern ackompanjerar med Prokofievs musik. I oktober ger Ö-viksfödda sopranen Veronica Janunger ”Romantik med lite krydda” i Själevads kyrka tillsammans med Jonas Olsson Hakelid, klarinett, Rune Andersen, piano.

Sedan är det dags för Musiksällskapets egen orkester som under dirigent Per Brudstens ledning bjuder på en barnkonsert för alla åldrar. I oktober kommer också Nordiska Kammarensemblen med programmet ”En rysk palett” där Modest Musorgskijs ”Tavlor på en utställning” blir huvudnummer. Sista konserten 2017 blir en julkonsert där dirigent David Wahlén utlovar ”extra allt” tillsammans med tre orkestrar och en stor kör.
 
Örnsköldsviks Musiksällskap Program hösten 2017
8 september: Christian Lindberg med Nordiska Kammarorkestern.
21 september: ”Peter och Vargen” med Nordiska Kammarorkestern.
1 oktober: ”Romantik med lite krydda” med Veronica Janunger.
22 oktober: Barnkonsert för alla åldrar med Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester.
28 oktober: ”En rysk palett” med Nordiska Kammarensemblen.
10 december: Julkonsert med Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester och kör.
 
Publicerat