Evenemang

Barnens förening firar 90

Barnens dag i Örnsköldsvik brukar vara ett tecken på att höstterminen har startat. Så även den här gången och under helgen är programmet fullspäckat.
– Vi tror att det kan bli en riktigt trevlig helg för barn, ungdomar och familjer, säger Kent Hållberg, ordförande i anrika Örnsköldsviks Barnensdagsförening.

Barnensdagsföreningen i Örnsköldsvik bildades redan 1927 och har sedan dess bedrivit verksamhet för att stötta rörelsehindrade barn och andra som behöver stöd. Varje år arrangeras därför sommarläger där barn i åldrarna sju till tolv år får ansöka om en plats. Den gångna sommaren har inte varit något undantag så föreningen kan se tillbaka på två lyckade lägerveckor i anläggningen på Sandudden.
– För att finansiera våra aktiviteter anordnas varje år Barnens Dag med tivoli, uppträdande, barnpartaj, lotterier med mera, berättar föreningens ordförande Kent Hållberg.
Föreningen firar 90 år och har alltid verkat för att stötta barn och ungdomar och i takt med tiden är rökrutor en nyhet på tivoliområdet vid Fjällräven Center.
– De som fortfarande röker blir hänvisade dit. Det gäller alla, såväl besökare som funktionärer, säger Kent Hållberg.

Publicerat