Du är här

2017-08-30 - Onside med Jonas
  • Håkan Hellström på Ullevi. Foto: Emanuel Boström
  • Härlig utsikt vid Nylandsrutens brant. Foto: Morgan Johansson
  • Skuleskogens nationalpark. Foto: Morgan Johansson

Så var sommaren 2017

Sommaren som nyss passerade var inte den varmaste som jag upplevt men den var innehållsrik. Musik, en resa och regn i en härlig mix. Jag sammanfattar den så här:

 

Var samlas öviksborna?

Sjunde i sjunde klockan sju levererar alltid. Flera tusen i publiken i solskenet. Miss Li, vilken grym artist och vilken härlig show hon bjöd på. 7 7:or av 7.

Regnar det i Göteborg?

Ja. Blöteborg, vet la du! (ok, lite ironisk)

Vad gjorde du i Göteborg?

Huvudmålet var att se och höra Håkan Hellström på Ullevi och eftersom turnén heter Rullande åska var vi beredda på skyfall men som tur var så var det uppehåll under hela konserten.

Hur var då konserten?

Den var mycket bra. Jag har inte varit ett stort fan av Håkan Hellström sedan tidigare men jag har alltid varit nyfiken på hur det skulle kännas när 65 000 människor sjunger med i låtarna och nu vet jag. Det var mäktigt. Valborg, vilken låt.

Var samlas inte öviksborna?

På Örnsköldsvik-Kalaset. Magnus Carlson var där. Jag var där. Men var fanns resten?

Varför har folk så bråttom?

Bra fråga. På Skule Naturscen lirar Jill Johnson och alla i publiken bjuds på skön country och när vi närmar oss slutet på konserten tackar Jill för en härlig kväll och går av scenen, som artister brukar göra för att sedan klappas in av publiken och köra några extranummer.  ”Tack för en härlig kvä...”, Jill hinner inte säga orden klart innan tanterna bredvid mig packar ner och sticker, de sladdar i backen och sedan är de borta, och allt på tio sekunder (Bolts världsrekord på 9.58 klarade sig precis). Sedan kommer så klart Jill tillbaka in på scenen och kör några låtar till men då är tanterna redan långt borta. Till tanternas försvar, flera gjorde samma sak.

Går man inte på konsert för se och höra allt klart först? Och skyll inte på att det blir bilkö, det hör till. Slappna av och njut ett tag.

Funkar det att ta sig fram i rullstol?

Jo, faktiskt. Att ta sig ut på dagsturer i vår vackra natur är något jag gillar att göra, men ibland begränsas jag av mitt handikapp och inte kan ta mig fram dit jag vill. För brant eller för mycket sten och sand kan vara exempel på hinder som kan stoppa mig.

Ett tips är då att besöka Skuleskogens nationalpark och ta en promenad på en anpassad gångväg för rullstol ut mot utsiktsplatsen vid Nylandsrutens sydöstra brant, 300 meter över havet. Då kan även jag ta del av det fantastiska som kallas Höga Kusten.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: