Du är här

2017-08-31 - Friluftsliv
Christer Gelfgren leder här 2016 års vandring på den gamla kyrkvägen genom Västansjö. Foto: Kjell Larsson

Pilgrimsvandring från Fjälltjärn till Själevad på lördag

Nu är det dags igen för den 15 kilometer långa pilgrimsvandringen från Fjälltjärn till Själevads kyrka. Vandringen följer så långt det går den gamla kyrkvägen som var i bruk fram till 1918.

Klockan 9.00 på lördag den 2 september är det samling på parkeringsplatsen för en kortare genomgång av prästen Ulla Britt Sundin innan det bär av i ett lugnt tempo som inbjuder till harmoni. Under vandringen är det inlagt 7 stopp för stilla reflektioner.
Första längre stoppet är i Näver-tjäls Bygdegård, där Svenska kyrkan bjuder på kaffe och en macka. Klockan 12 beräknas man vara framme i Norrvästansjö där det blir en kortare mässa under ledning av Ulla Britt Sundin och kantor Lina Sundqvist varefter man får äta sin medhavda lunch.

Känns det för drygt att gå hela vägen så kan det vara lämpligt att kliva av här. För den morgontrötte kan ett alternativ vara att starta med mässan för att sedan ta promenaden förbi Logen i Backsjö, över Tjärnåsen och Lillback innan man kommer in på Prosten Holms väg i Myckling. Då är man nästan framme.

Det är nu sjätte året i rad som pilgrimsvandringen äger rum. Initiativtagaren Christer Gelfgren har gått i pension inom Svenska kyrkan. Någon pensionering från pilgrimsvandringen är det dock inte frågan om på bra många år får vi hoppas. Kontinuitet är viktigt och det är roligt att så många deltagare återkommer år från år.
Av Kjell Larsson

Dela med dig av denna artikel på: