Musik

Jard på turné

Artisten Jard Samuelson besöker EFS i Sörflärke, Anundsjö, den 15 september.

Kring 70-talet var bröderna Samuelson från Värmland en av Sveriges mest kända sånggrupper inom kyrkorna. Under ett tjugotal år reste gruppen över hela Europa, turnerade i USA, gav ut ett 30-tal skivor och blev något av kyrkornas svar på ABBA. Den yngste brodern Jard är kvar och har under de senaste 30 åren rest land och rike runt i konserter och sånggudstjänster.
På denna turné kommer Jard att sjunga från sina senaste inspelningar; nyskrivna starka originalmelodier med alltifrån lugna ballader till glad och svängig country.

Jard medverkade även i tv-programmet ”Minns Du Sången” och sjunger denna kväll några av våra mest älskade andliga melodier som ”Pärleporten”, ”Gyllne morgon” och ”Var jag går i skogar, berg och dalar”.
– Vi Samuelsons har varit omtyckta för vår folkliga stil och vår medryckande musik och det vill jag fortsätta med, säger Jard. Jag önskar att sånggudstjänsterna ska ge något till alla vare sig man tillhör en kyrka eller om man har sin tro mer privat.
– Även om det finns ett allvar i det kristna budskapet vill jag visa att andlig musik kan vara underhållande och att ett besök i kyrkan inte behöver vara något stelt och tråkigt, fortsätter Jard.

Han blandar friskt när det gäller musikstilar.
– Någon har sagt att det är när man inte kan spela som man höjer volymen så det hoppas jag att jag slipper göra. Men lite drag behövs ju även i kyrkan och därför åker dragspelet på när jag sjunger de gamla härliga läsarsångerna.

Publicerat