Modo Hockey

Inför Modos match mot Skellefteå

Ikväll spelar Modo sin tredje försäsongsmatch när laget reser till Piteå för att där möta Skellefteå AIK.
– Vi har tränat bra de senaste två-tre passen på is och gjorde en bra match senast mot Luleå på bortaplan. Skellefteå spelar på ett sätt där det verkligen gäller för oss att hålla oss till det vi bestämt på förhand, säger huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.

Om matchen mot Luleå som Modo vann efter straffar säger Hans Särkijärvi på lagets hemsida:

– Det var en bra match med bra perioder i matchen. Vi startade försiktigt men kom igen i den andra perioden med bra anfallsspel för att sedan avsluta lite passivt. Men i det stora hela gjorde vi en bra tillställning och framför allt i den andra perioden där vi spelade mer anfalssspel. Luleå hade stora delar av matchen men vi spelade ett bra försvarsspel och jag är nöjd med hur långt vi kommit vid den här perioden, nu ska det förfinas och påminnas.

Ikväll väntar match mot Skellefteå AIK i Piteå. Skellefteå har även de spelat två försäsongsmatcher inför mötet då Troja/Ljungby och Sparta Sarpsborg båda besegrats med 2-1 och 3-2.

– Vi testas ordentligt i matcherna mot riktigt bra motstånd och just Skellefteå spelar på ett sätt där det verkligen gäller för oss att hålla oss till det vi bestämt innan matchen, kommenterar Hans Särkijärvi och avslutar:

– Jag vill se saker i matchen mot Skellefteå som vi tränat på med spelvändningar, ingångar i anfallszon, försvarsjobbet och allt det annat som vi tränar på varje dag. Det ihop med bra prestationer.

Modo Hockey kommer till spel med i stort sett samma mannskap som i den senaste matchen. Magnus Häggström och Tommy Enström spelar inte. Sebastian Magnusson är inlånad från Örnsköldsvik HF medan Isak Wallin vaktar kassen.

Publicerat