Föreningsliv

Hembygdföreningarna visar upp sig

I Västernorrland finns åtskilliga hembygdsföreningar och till helgen, lördag (26/8), kommer man att agera tillsammans på Murberget i Anundsjö med varierande aktiviteter för att visa upp vad man sysslar med och välkomna nya medlemmar såsom barn och ungdom, vuxna, svenskar som nyanlända.

Inne i foajén kommer Anundsjö Hbf att visa sina fantastiska delar av Sagavägsbonaden. Ett broderi från kust till kust, genom socknar i Sverige och Norge, från Örnsköldsvik till Helgelandskusten i Norge, på totalt 52 meter. 16 meter av den omfattar socknar i Anundsjö och ställs alltså ut nu – bara denna dag.
Vidare finns en av årets mottagare av Sveriges Hembygdsförbunds högsta utmärkelse, Ingrid Mårtensson, också från Anundsjö, på plats på fäboden för att berätta om sitt självupplevda fäbodliv förr och inte minst om Märta-Stinastickningen, som ligger henne varmt om hjärtat.Lär dig göra egna stickor!
Grundsundasmederna finns  på plats. Skjut med armborst, gjut i tenn och pröva andra gamla tekniker men också lekar! Vi bygger kojor av sly och andra skogsaktiviteter
Folkskolan 175 år celebreras med aktiviteter i och vid skolan: skolradioprogram om Ådalen från 1938, Nu ska vi sjunga, Fest i Blomstertäppan mm. Kolbullar gräddas på fäboden

Sommarens högläsningar i prästgården repriseras genom att Hervor Sjödin läser ut ”En liten värld i Fjällen”av Laura Fithinghoff. Och förhoppningsvis får vi njuta av lite musik i stugorna. Ett program för hela familjen med andra ord!

 

Publicerat