Hälsa

Jens - återvändaren

Jens Wikberg, född och uppvuxen i Örnsköldsvik, har nu återvänt till hemstaden och startat eget, Övikskliniken AB, som varit igång sedan i början av juli och ingår i Fysioteamets verksamhet på Lasarettsgatan i centrala stan.

Han tog sjukgymnastexamen (grundutbildningen) för sex år sedan. Hans första sjukgymnastjobb var i spanska Altea och när han sedan flyttade till Sverige och Värmland så påbörjade han en fyraårs-utbildning inom Ortopedisk Medicin International, OMI, vilken pågick när han sedan jobbade i Karlshamn och även i Karlskrona.

Som yrkesaktiv har han framför allt arbetat inom primärvård med fokus på rörelse och stödjeorganen, det vill säga patienter med besvär från rygg, nacke, axlar, armbågar, händer, höfter, knän och fötter. Hans huvudsakliga inriktning är Ortopedisk Medicin som är en ämnesfördjupning i det som har med muskel- och skelettproblematik att göra. Jens har högsta examen inom OMI. Dessutom har han även nyligen avslutat fördjupningsstudier inom idrottsmedicin för läkare på avancerad nivå.

Fysioteamet som han ingår i består av fyra sjukgymnaster som delar hemsida med gemensamt bokningssystem, har gym tillsammans och en av de viktigarefördelarna menar Jens är att han har trevliga kollegor som han kan dela jobbvardagen med. De fyra olika sjukgymnasterna inom Fysioteamet har olika specialiteter, vilket är en stor fördel tycker Jens som trivs alldeles utmärkt i sin nya arbetssituation i Ö-vik.

Publicerat