Nyheter/Reportage

Höga Kusten kan vinna Stora Turismpriset

Samverkan i Höga Kusten är den kandidat från länet som kan vinna Stora Turismpriset 2017.
– Höga Kusten har aldrig varit hetare än nu, säger Peter Holmqvist vid Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

Det stod mellan Stenstan Visitor Center, Stiftelsen Nämforsen och Samverkan i Höga Kusten. Landstinget Västernorrland nominerade dessa tre kandidater för att de främjar länets besöksnäring. Nu har alla haft möjlighet att rösta på sin favorit och Samverkan i Höga Kusten fick nästan hälften av alla rösterna.
– Roligt att vårt arbete har uppskattats av så många och att man känner att vårt gemensamma arbete gör skillnad. Höga Kusten har aldrig varit hetare än nu och det mycket tack vare det fina samarbete som präglar besöksnäringen i vår destination, säger Peter Holmqvist vid Höga Kusten Destinationsutveckling AB.
 Genom den för svensk besöksnäring otraditionella alliansen, mellan det kommunala bolaget Höga Kusten Destinationsutveckling och det näringsägda företaget Höga Kusten Turism, stärks destinationens utbud och tillväxtförmåga. Tack vare en tydlig rollfördelning, med gemensamma mål, verkar respektive aktör på var sin spelplan för att tillsammans öka destinationens attraktionskraft.
– Vi har många duktiga entreprenörer som vill utvecklas och växa och det mycket tack vare den samverkansform vi har lyckats skapa här i Höga Kusten, säger Mia Karlsson vid Höga Kusten Turism AB.
 – Det är roligt att omröstningen har väckt stort intresse bland länets invånare. Många aktörer bidrar till länets tillväxt, men det känns bra att få uppmärksamma några på detta sätt. Grattis till Samverkan i Höga Kusten som vann i hård konkurrens med Stenstan Visitor Center och Stiftelsen Nämforsen, säger Maria Lidgren, tillväxtchef vid Landstinget Västernorrland.

Fakta Stora Turismpriset: Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Publicerat