Du är här

2017-08-11 - Modo Hockey
Sista matchen ihop i Stavanger för Sundström, Näslund, Forsberg. Foto: Håkan Nordström

Sista kvällen med gänget

Stjärnkedjan med Peter Forsberg, 44, Markus Näslund, 44, och Niklas Sundström, 42, tar avsked för gott på isen i norska Stavanger den 16 augusti i samband med Icebreakers välgörenhetsmatch.


– Vi hade kunnat vara framgångsrika också i NHL om vi fått chansen att spela ihop där. Jag försökte vid två olika tillfällen få Foppa och Susse till Vancouver, säger Markus inför avskedsshowen.

Mats Zuccarello, f.d Modo, får arrangera den sista showen med den legendariska kedjan, som satte poängrekord i Juniorkronorna med sina 69 poäng på sju matcher under junior-VM i Gävle 1993.

– Ja, nu har jag spelat färdigt. Det här är sista gången. Jag vet att jag sagt det tidigare, men nu är det definitivt slut, säger Macke till expressen-sport.

Varken han eller Niklas Sundström var med när Icebreakers gjorde succé i Stavanger ifjol. Men efter en intensiv övertalningskampanj från Icebreakers manager, Kent Forsberg, inför årets enda match med välgörenhetslaget från Örnsköldsvik tackade både Macke och Susse ja.

– Det är svårt att tacka nej när det handlar om välgörenhet och det här laget, som legat mig så varmt om hjärtat i femton år. Vi har så kul tillsammans, säger Macke.

Peter Forsberg åker till Stavanger med blandade känslor:

– Ja, det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi får chansen att spela tillsammans igen, men samtidigt är det lite sorgligt att det är sista gången. Men tiden går, vi var 18-19  år under den där JVM-turneringen och det är 25-26 år sedan

 

Dela med dig av denna artikel på: