Du är här

2017-07-17 - Musik
Peter Grundström får ta emot SKAP:s dansbandspris av SKAP:s styrelseledamot Dan Bornemark. Foto: Guldklaven

Peter Grundström prisad

Björnas låtskrivare och dansbandsmusiker Peter Grundström har tilldelats SKAP:s pris för årets dansbandskompositör under Guldklavengalan vid dansbandsveckan i Malung.

Sedan 2009 delar SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare) ut pris till årets dansbandskompositör under Guldklavengalan, som äger rum under dansbandsveckan i Malung. I år går priset till låtskrivaren Peter Grundström.

Peter Grundström ligger bakom många älskade sånger och dansbandsklassiker som "Till min kära" som slog dubbla Svensktoppsrekord. Han har skrivit låtar till svenska långfilmer som Black Jack, Grabben i graven bredvid och Änglagård. Grundströms låtar har även tolkats i Dansbandskampen och har spelats in av dansbandsstorheter som Christer Sjögren och Lotta Engberg.

Juryns motivering:
Under decennier har han ritat upp sin egen väg på den svenska dansbandskartan. Han har sedan 70-talet varit en av landets främsta låtskrivare med några av våra käraste låtar på sin meritlista. Med passion och energi som aldrig sviker, har han arbetat hårt, alltid med samma elegans och lätthet i såväl låtskrivande som artisteri.

SKAP:s dansbandspris, delades första gången ut 2009 för att hylla kompositörer och låtskrivare inom dansbandsgenren. Priset delas ut i samarbete med Guldklaven, under dansbandsveckan i Malung.

Tidigare pristagare:
2016 Mona Gustavsson och Anders Wigelius
2015 Bert Månsson
2014 Kent Fingal och Haidi Krohn
2013 Christer Eriksson och Åsa Karlström
2012 Tomas G:son
2011 Tommy och Elisabeth Gunnarson och Henrik Sethson
2010 Ulf Georgsson och Monica Forsberg
2009 Lasse Holm och Gert Lengstrand

Dela med dig av denna artikel på: