Musik

Saxofonfest i logkyrkan

Som vanligt blev det fullsatt i logkyrkan på Dekarsögården när Perdido Jazz & Blues arrangerade "Jazz i Sommarkväll", och dessutom briljerade unge Perdido-stipendiaten Lukas Johansson med sin trumpet.

Perdido Jazz & Blues arrangerade "Jazz i Sommarkväll" för tionde året och som vanligt blev det utsålt i vackra logkyrkan på Dekarsön. Arrangemanget inleddes med att trumpetaren Lukas Johansson fick motta Perdidos stipendium, som var ett välkommet bidrag till studieresan till USA som han påbörjar idag, fredag 14 juli. Under två veckor deltar Lukas vid International Music Camp i North Dakota.

Att den unga trumpetaren kan hantera sitt instrument visade han prov på i logkyrkan där han fick spela med i två låtar tillsammans med tre av Sveriges främsta saxofonister, Fredrik Lindborg, Klas Lindqvist och Peter Lindqvist. Först i Duke Ellingtons "Do nothing till you hear from me" i ett arrangemang skrivet av trumpetaren Karl Olandersson, som lämpligt nog råkar vara en av Lukas Johanssons favoritartister. Sedan fick Lukas hoppa in i extranumret som blev Frank Sinatra-klassikern "All of me".

Däremellan bjöd de tre eminenta saxofonisterna och sångerskan Jennie Lind, uppbackade av Jonas Öberg Trio (Jonas Öberg, piano, Tobias Helén, bas, och Martion Eklöf, trummor), på en strålande sommarkonsert med klassiker från bland andra Charlie Parker, Fats Waller och Duke Ellington, flera i fina arrangemang av Fredrik Lindborg. Lindborg bjöd också på den ovanliga "Sunset and the Mocking Bird" som ingår i Ellingtons Queen's Suite som han ursprungligen spelade in på LP i ett enda exemplar som gåva till drottning Elizabeth. Vi fick också höra relativt nyskrivet matertial av Klas Lindqvist. Dessutom bjöd Jennie Lind på Monica Zetterlunds vackra "Monicas vals".

Publicerat